Heb je nog twijfels over het wel of niet aanschaffen van rolluiken op zonne-energie? Wij snappen dat het een grote aankoop is en dat die weloverwogen gemaakt moet worden. Daarom hebben we de voor- en nadelen voor je op een rij gezet. 

Verano rolluiken op zonne-energie: voordelen 

1. De Brel Solar motor
Smits & Smits interieurstoffering verkoopt de solar rolluiken van Verano. Deze rolluiken worden aangedreven door de draadloze solar motor. De motor wordt opgeladen door het zonnepaneel dat eraan is bevestigd. De Brel Solar motor slaat deze zonne-energie op in een ingebouwde accu waardoor de rolluiken altijd bediend kunnen worden. 

2. Eenvoudige montage
Rolluiken op zonne-energie zijn niet aangesloten op het stroomnet. Hierdoor is er geen extra bedrading door de muren en woning nodig. Je krijgt dus geen boorgaten door de muur heen. Dit maakt de montage van de zonwering eenvoudiger en kost daardoor ook een stuk minder tijd! 

3. Duurzaam
De profielen van de Verano solar rolluiken zijn gemaakt van aluminium. Aluminium is erg sterk en solide, licht in gewicht en het garandeert een lange levensduur. Bijkomend voordeel: aluminium is nagenoeg onderhoudsvrij! Zo kun je extra lang van de rolluiken op zonne-energie genieten. 

4. Betere isolatie 
Wil jij je huis beter isoleren, maar niet de nadelen van een hele verbouwing? Rolluiken op zonne-energie zijn dé oplossing. Rolluiken zorgen namelijk voor een beter geïsoleerd huis. Warmte kan moeilijker ontsnappen door de ramen wanneer je de rolluiken dicht hebt; ze verdubbelen de isolatiewaarde van het glas. Dat betekent ook dat je de kou buiten houdt in de winter en dus energiekosten bespaart op je verwarming. 

Verano rolluiken op zonne-energie: nadelen 

1. Locatie zonnepaneel 
Er is eigenlijk maar één nadeel van zonwering op zonne-energie: het zonnepaneel moet licht opvangen. De cellen op het zonnepaneel zijn lichtgevoelig en moeten te allen tijde vrij blijven om zoveel mogelijk straling op te vangen van de zon. 

Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over de solar rolluiken van Verano? Kom ze bekijken in onze showroom of neem direct contact met ons op voor een afspraak aan huis.