PVC-vloeren worden steeds populairder. Niet gek, want een PVC-vloer biedt veel voordelen. Ze zijn sterk, kraswerend en geluiddempend. Ook is vloerverwarming geen probleem. Maar er zijn intussen best wel wat soorten PVC-vloeren. Wat zijn de verschillen?

Click
Bij een click PVC-vloer worden de stroken in elkaar geklikt, net zoals bij laminaat of parket. Dergelijke vloeren zijn doorgaans iets dikker. De constructie van de stroken verschilt per merk. 

The Rigid is de nieuwste trend op het gebied van click PVC-vloeren. Met The Rigid tovert u elke ruimte snel om tot een ware beleving! Door het clicksysteem is het plaatsen nog nooit zo eenvoudig geweest. De vloer kan direct gelegd worden over een bestaande vloer of over een ondervloer met kleine oneffenheden, egaliseren is hierbij niet nodig. Door het clicksysteem is ook lijm niet meer nodig, in tegenstelling tot een drybackvloer of gelijmd systeem. 

The Rigid PVC-vloeren zijn geschikt voor elke leefruimte. Deze vloer kan in combinatie met vloerverwarming, is geluiddempend, heeft een hoge druk-, kras- en vlekbestendigheid en werkt vrijwel niet uit. 

Dryback
Een dryback PVC-vloer wordt vastgelijmd. Dit zorgt voor een stevige vloer, die tegen een stootje kan. Ook is er hierdoor veel minder contactgeluid. De ondergrond moet echter egaal zijn. Vooraf egaliseren is dus een vereiste.

Loose lay
Loose lay is een mooie ontwikkeling in PVC-vloeren. De stroken zijn makkelijk op maat te maken en kunnen snel gelegd worden. Een speciale fixeerlijm zorgt ervoor dat de stroken niet verschuiven. Beschadigde stroken kunnen eenvoudig verwijderd worden, zodat u altijd een mooie vloer heeft. Ook bij loose lay PVC-vloeren moet de ondergrond egaal zijn.

Welke PVC-vloer in uw geval de beste is, is afhankelijk van meerdere factoren. Kom naar onze showroom of stuur ons een berichtje. Wij adviseren u graag!