Ook in de herfst en de winter!

Screens vormen een mooie, strakke manier van zonwering. Maar in de herfst en winter denk je wellicht niet direct aan het toepassen van zonwering. Toch bieden ze ook in deze seizoenen volop mogelijkheden.

In de zomer is het nut van zonwering duidelijk: doordat ze de felle zonnestralen weerkaatsen, blijft het binnen langer koel en aangenaam. In de laatste twee seizoenen van het jaar schijnt de zon doorgaans niet zo fel, dus lijken deze minder nut te hebben. In deze seizoenen staat de zon echter wel een stuk lager. Hierdoor kunnen zonnestralen sneller hinderlijk naar binnen schijnen. En dan kan het handig zijn als u screens heeft die u naar beneden kunt doen. Daardoor blijkt dat deze zonwering jaarrond het wooncomfort kunnen verhogen! Maar dan moet u wel goed opletten wat voor screens u aanschaft…

Kwaliteit screens

Tussen de verschillende screens zit namelijk veel kwaliteitsverschil. Laaghangende zon kan vaak gepaard gaan met wind. Het beste kiest u dan voor een ritzscreen. Bij deze variant loopt het doek in een soort van rits. Dit reduceert het klapperen van het doek tot een minimum. Hierdoor geniet u meer van de screens, want u kunt ze vaker naar beneden doen.
Ook moet u goed opletten dat het doek bestand is tegen rot en schimmel. Het kan namelijk gebeuren dat een doek onverhoopt nat wordt door een najaarsbui. Mocht een doek dan niet rot- en schimmelvrij zijn, dan kunt u voor nare verrassingen komen te staan.

Screens bij Smits&Smits

Zoals u gewend bent van ons, kunt u ook bij onze screens rekenen op de beste kwaliteit. En op de meeste keuze! We kunnen de omkasting en het doek namelijk leveren in veel verschillende kleuren. Voor het doek heeft u zelfs de keuze uit ruim 100 verschillende mogelijkheden! Ook voor de bediening heeft u volop keuze. Kiest u voor een band, draaistang of toch liever elektrisch? En ook bij de screens geldt onze unieke service: gratis inmeten, gratis advies, op maat geleverd en deskundige montage.

Bent u benieuwd wat voor screens bij uw situatie passen? Laat u informeren bij ons in de showroom!