PVC-vloeren winnen aan populariteit. Geen wonder, want het zijn prima alternatieven voor een laminaatvloer of houten vloer. Onderhoudsvriendelijk, strak en slijtvast. Maar het is belangrijk om goed op de kwaliteit te letten. Want er zit veel verschil in het aanbod. Hoe herkent u een kwaliteit PVC-vloer?

Een belangrijke graadmeter om de kwaliteit van een PVC-vloer te bepalen, is de dikte van de toplaag, ook wel beschermlaag genoemd. Deze varieert van 0,3 tot 0,7 millimeter, de meest voorkomende diktes zijn 0,4 en 0,55 millimeter. Hoe dikker deze laag, hoe slijtvaster de vloer. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden voor het beoogde gebruik van de nieuwe PVC-vloer. In een woonkamer kiest u beter voor een iets dikkere beschermlaag dan in bijvoorbeeld een slaapkamer.

Slecht voor de gezondheid
Een ander groot verschil zit in de constructie van de PVC-vloerdelen. Goedkopere vloeren worden doorgaans gemaakt van PVC-poeder. Er zijn veel weekmakers nodig om dit poeder te kunnen verwerken tot vloerdelen. Ook komen er in de loop der jaren kleine poederdeeltjes vrij, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Vooral voor huizen met kinderen en huisdieren raden wij dergelijke vloeren af.

Een alternatief zijn PVC-vloeren die van vast PVC zijn gemaakt. Bij de productie van deze vloeren zijn geen schadelijke weekmakers gebruikt en er komen ook geen stofdeeltjes vrij tijdens het gebruik. Het zijn daarom kind- en diervriendelijke vloeren.

Krimpen en uitzetten
Dat een houten vloer na verloop van tijd kan gaan werken, dat is algemeen bekend. Maar ook PVC-vloeren kunnen krimpen en uitzetten onder invloed van temperatuur en vochtigheid. Dit zien we voornamelijk bij PVC-vloeren van slechtere kwaliteit. Als u kiest voor een PVC-vloer van hogere kwaliteit, zal het werken van de vloer tot een minimum beperkt blijven.

Bij Smits&Smits vindt u een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige PVC-vloeren. Wij hebben ruim 30 jaar ervaring en hebben in de loop der jaren een uitgekiend assortiment samengesteld. Zoals u van ons gewend bent, kunnen wij u ook op het gebied van PVC-vloeren geheel ontzorgen. Van vrijblijvend advies bij u thuis of in onze showroom tot het vakkundig leggen van uw nieuwe vloer.

Bent u op zoek naar een nieuwe PVC-vloer van hoge kwaliteit? Laat u verrassen door ons aanbod. Wij adviseren u graag in onze showroom!

Benieuwd naar ons assortiment vloeren? Klik hier!

NIEUW! We hebben nu ons eigen huismerk PVC-vloeren. De kwaliteit en service die u al ruim 30 jaar van ons gewend bent voor de beste prijs. In onze showroom laten wij u graag de unieke eigenschappen van deze vloeren zien.

 

kwaliteit pvc-vloer