Twijfelt u nog of u PVC wil leggen op uw vloer omdat u niet zeker weet of het een duurzame keuze is? Dat begrijpen we! PVC ziet er namelijk mooi uit en is verkrijgbaar in vele kleuren, dessins en structuren. Elke uitstraling die u voor ogen heeft is mogelijk: een warme uitstraling met houtstructuur of juist een strakke uitstraling van natuursteen. Ook dempt dit materiaal omgevings- en contactgeluid aanzienlijk. Maar is PVC duurzaam? Dat leggen we in dit blog aan u uit!

Wat is PVC?

PVC is een soort kunststof. Het is een hard en broos product dat door middel van weekmakers soepel is gemaakt. Deze zachte PVC wordt gebruikt in vloeren. Het is een erg sterk materiaal dat licht is van gewicht. Omdat het op verschillende manieren te verwerken is, kan het makkelijk gerecycled worden. 

Is PVC duurzaam?

Zoals we hierboven al hebben genoemd, worden weekmakers gebruikt om PVC soepel te maken. Deze weekmakers kunnen schadelijk zijn voor onze eigen gezondheid en het milieu. Daarom verkopen wij alleen duurzame PVC-vloeren van Therdex, Vivafloors, Ambiant, Sense en Belakos. Deze bedrijven gebruiken alleen biologische weekmakers die onschadelijk zijn voor de mens en omgeving. Ook ftalaat, een veelgebruikte stof in PVC, wordt niet gebruikt in deze vloeren. Wanneer ftalaten in de lucht komen kunnen ze namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. PVC-vloeren zonder schadelijke weekmakers en ftalaten zijn dus erg belangrijk voor ons. 

Duurzame en milieuvriendelijke PVC-vloeren

PVC kan goed gerecycled worden. Dit is een groot voordeel voor de duurzaamheid van PVC. Ook tijdens het productieproces wordt alles hergebruikt. De PVC-vloeren die wij verkopen voldoen bovendien aan de verplichte én niet-verplichte labels en duurzaamheidscertificaten. 

PVC-vloer duurzaam

Voordelen van PVC-vloeren

Duurzame PVC-vloeren hebben vele voordelen. Wij noemen er een aantal. PVC is:

  • Waterdicht
  • Slijtvast
  • Gasdicht
  • Makkelijk schoon te maken
  • Licht van gewicht
  • Brandvertragend
  • Makkelijk bewerkbaar
  • Duurzaam

Interesse in duurzame PVC-vloeren?

Wilt u een PVC-vloer laten leggen? Kies voor onze duurzame PVC-vloeren met onder andere het ECO+ certificaat. Onschadelijk voor de gezondheid van de mens en het milieu! Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!