Regelmatig krijgen wij de vraag van nieuwe klanten: “Hoe kan het dat mijn huidige gordijnen niet meer zo mooi hangen als in het begin? En hoe zorgen jullie er voor dat de plooien in gordijnen die jullie leveren langer mooi blijven hangen?” Wij leggen het graag uit.

Het begint al bij de kwaliteit van de stof. Is de stof soepel of stug? Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring en weten intussen waar we op moeten letten bij het selecteren van nieuwe stoffen. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk spanningen in de stof ontstaan. Niet alleen de kwaliteit van de stof speelt hierbij een rol, ook de manier waarop de zijzoom is gemaakt is van belang. En zelfs de onderzoom is van invloed.

Aard van de confectie
Elke stof heeft unieke eigenschappen. Het is belangrijk om de confectie op deze eigenschappen aan te passen. Doordat wij nieuwe plooien in gordijnen met de hand op maat maken in ons eigen atelier, kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. Wij produceren geen massawerk, elk gordijn krijgt de volledige aandacht. En als het gordijn klaar is, krijgt het nog de juiste nabehandeling, passend bij de gebruikte stof. Dit verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat het gordijn langer mooi blijft hangen. Ook meten wij gratis bij u in, zodat u zeker weet dat uw nieuwe gordijn perfect past.

U leest het: als u weet waar u op moet letten, kunt u jarenlang plezier hebben van gordijnen die mooi hangen!

plooien in gordijnen