U heeft uw keuze gemaakt: u wilt mooie houten jaloezieën voor uw ramen. Maar dan begint het pas. Hoe kiest u de beste houten jaloezieën voor uw situatie?

Allereerst is het belangrijk om de constructie van de jaloezieën te controleren. Wij verkopen bijvoorbeeld houten jaloezieën van het Nederlandse merk dib blinds. Deze jaloezieën zijn zo opgebouwd, dat werking van het hout tot een minimum beperkt blijft. Hierdoor zijn ze vrijwel niet gevoelig voor vocht en krimp. Ook is het goed om naar de dikte van het hout te kijken. Dit bepaalt voor een deel de uitstraling van uw nieuwe houten jaloezieën.

Houten jaloezieën voor elke situatie
Een andere belangrijke reden dat wij voor dib blinds hebben gekozen, zijn de vele mogelijkheden. Kiest u voor ladderband of ladderkoord? Het voordeel van ladderband is dat deze in verschillende kleuren en breedtes verkrijgbaar is. Echter is een ladderband wel veel meer aanwezig dan een ladderkoord, dus het is een kwestie van smaak of u daarvan houdt. En ook voor de breedte van de houten lamellen kunt u gaan tot een breedte van 65 mm. Op die manier kunt u zelf uw ideale houten jaloezieën samenstellen.

Daarnaast heeft u bij dib blinds ook keuze uit andere materialen dan enkel houtsoorten. Zo kunt u ook kiezen voor vinylwood. Dit is een kunststof jaloezie met de uitstraling van hout. Het grote voordeel is dat deze jaloezieën ongevoelig zijn voor vocht en nooit zullen krimpen. Daarnaast zijn ze prijstechnisch zeer interessant. Ideaal voor vochtige ruimtes!

U leest het: de mogelijkheden met dib blinds zijn eindeloos én daarbij is de afwerking van een hoog niveau. Maar natuurlijk kunt u dit het beste zelf ervaren. In onze showroom in Helmond vindt u alle materialen en kleurstalen, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van de mogelijkheden. U bent van harte welkom!