Horren schoonmaken, hoe dat je dat nou eigenlijk?

De temperaturen beginnen weer op te lopen, dus het is weer tijd om deuren en ramen open te zetten. Wat is het weer heerlijk om het licht en de frisse lucht naar binnen te halen. Maar iets minder is fijn dat ook allerlei ongedierte mee naar binnen komt. Gelukkig biedt een hor een goede oplossing. Horren schoonmaken is dan wel van belang. Maar hoe maak je die horren schoon?

Eén van de meest gestelde vragen die wij krijgen in onze showroom in dit jaargetijde: Horren schoonmaken, hoe doe ik dat? Graag geven wij daar antwoord op, zodat u onbezorgd en langer van uw horren kunt genieten.

Wat zijn de benodigdheden?

  • Zachte borstel/stofzuiger met zachte borstelkop
  • Lauw water
  • Siliconenspray (voor rol hor)
  • Zachte doek

Stap 1: Reinig de bewegende delen en profielen

Om te beginnen is het belangrijk om de bewegende delen van uw horren vrij te houden van vuil en zand. Hiermee voorkomt u dat de horren moeilijk open en dicht gaan en dat er schade ontstaat aan de hor. U kunt dit doen met een zachte borstel of door de stofzuiger te gebruiken. Als het vuil wat meer aangekoekt is, dan kunt u wat lauw water gebruiken om het weg te spoelen. Gebruik liever geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen sommige onderdelen van uw hor beschadigen.

Heeft u een rol hor, dan is het raadzaam om af en toe wat siliconenspray in de geleiders te spuiten om de werking hiervan te versoepelen. Dit zorgt ervoor dat de hor soepel blijft bewegen en verlengt de levensduur van de hor.

Stap 2: Maak het gaas van uw hor schoon

Het gaas van uw hor kan gemakkelijk stof en vuil opvangen, dus het is belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor een zachte borstel en wat lauw water. Let erop dat u geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, want deze kunnen het gaas beschadigen of verkleuren. Mocht het gaas zeer vies zijn geworden, dan kunt u het voorzichtig afspoelen onder de douche.

Stap 3: Droog de onderdelen grondig

Als u klaar bent met het schoonmaken van de hor, is het belangrijk om alle onderdelen grondig te drogen. Laat de horren bijvoorbeeld een tijdje in de zon drogen. Bij een plissé hor moet u ook regelmatig even met een stofzuiger het systeem zuiver maken om te voorkomen dat de ketting vastloopt.

Het regelmatig schoonmaken van uw horren is belangrijk om ze in goede staat te houden en ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven functioneren. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u langer van uw horren genieten en genieten van een aangename en insectenvrije leefomgeving.

Op deze manier kunt u dit voorjaar weer optimaal genieten van uw horren!

horren schoonmaken

Snel tussendoor

Wilt u even snel uw horren schoonmaken? Gebruik een kledingroller om stof en ander vuil van de hor te halen. Een snelle en efficiënte manier om ze te reinigen!

Neem nu contact met ons op!

Zijn je horren niet meer schoon te krijgen? Kies dan voor een nieuwe hor van Smits en Smits. Onze horren zijn niet alleen praktisch en effectief, maar ook nog eens stijlvol en gemakkelijk te monteren. Neem een kijkje in onze showroom en ontdek ons uitgebreide assortiment horren! Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan direct contact met ons op of maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek.