De temperaturen lopen weer op, dus tijd om deuren en ramen open te zetten. Heerlijk om het licht en de frisse lucht naar binnen te halen. Maar iets minder fijn dat ook allerlei ongedierte mee naar binnen komt. Gelukkig biedt een hor een goede oplossing. Maar horren schoonmaken, hoe doen we dat?

Eén van de meest gestelde vragen die wij krijgen in onze showroom in dit jaargetijde: Horren schoonmaken, hoe doe ik dat? Graag geven wij daar antwoord op, zodat u onbezorgd en langer van uw horren kunt genieten.

Het is belangrijk om de bewegende delen en de profielen waar de hor langs glijdt of schuift vrij van vuil en zand te houden. Dit doet u eenvoudig met een zachte borstel of de stofzuiger. Is het vuil wat meer aangekoekt, gebruik dan lauw water. Heeft u een rolhor, dan kunt u de werking hiervan versoepelen door wat siliconenspray in de geleiders te spuiten. Het gaas van uw hor maakt u schoon met een zachte borstel en wat lauw water. Gebruik liever geen oplos- of schoonmaakmiddelen, want sommige onderdelen van uw hor kunnen daarvan verkleuren. Droog de onderdelen na het horren schoonmaken grondig. Bij een plisséhor moet u ook niet vergeten om regelmatig even met een stofzuiger het systeem zuiver te maken. Zo voorkomt u dat de ketting vastloopt. Op deze manier kunt u dit voorjaar weer optimaal genieten van uw horren!

horren schoonmaken