Horren schoonmaken, hoe dat je dat nou eigenlijk?

De temperaturen beginnen weer op te lopen, dus het is weer tijd om deuren en ramen open te zetten. Wat is het weer heerlijk om het licht en de frisse lucht naar binnen te halen. Maar iets minder is fijn dat ook allerlei ongedierte mee naar binnen komt. Gelukkig biedt een hor een goede oplossing. Horren schoonmaken is dan wel van belang. Maar hoe maak je die horren schoon?

Eén van de meest gestelde vragen die wij krijgen in onze showroom in dit jaargetijde: Horren schoonmaken, hoe doe ik dat? Graag geven wij daar antwoord op, zodat u onbezorgd en langer van uw horren kunt genieten.

 

Horren schoonmaken in 3 stappen

  1. Het is belangrijk om de bewegende delen en de profielen waar de hor langs glijdt of schuift vrij van vuil en zand te houden. Dit doet u eenvoudig met een zachte borstel of de stofzuiger. Is het vuil wat meer aangekoekt, gebruik dan lauw water. Heeft u een rolhor, dan kunt u de werking hiervan versoepelen door wat siliconenspray in de geleiders te spuiten.
  2. Het gaas van uw hor maakt u schoon met een zachte borstel en wat lauw water. Gebruik liever geen oplos- of schoonmaakmiddelen, want sommige onderdelen van uw hor kunnen daarvan verkleuren.
  3. Droog de onderdelen na het horren schoonmaken grondig. Bij een plisséhor moet u ook niet vergeten om regelmatig even met een stofzuiger het systeem zuiver te maken. Zo voorkomt u dat de ketting vastloopt.

Op deze manier kunt u dit voorjaar weer optimaal genieten van uw horren!

horren schoonmaken

Wilt u even snel uw horren schoonmaken? Gebruik een kledingroller om stof en ander vuil van de hor te halen. Een snelle en efficiënte manier om ze te reinigen!

Een perfect passende hor van Smits en Smits 

Smits en Smits interieurstoffering biedt u een uitgebreide keuze in horren en hordeuren. Uw ideale hor, hordeur en raamhor vindt u dan ook bij ons. Een optimaal gebruiksgemak, een eigentijds design en eenvoudige montage. Heeft u nog vragen? We zien u graag terug in onze showroom of neem direct contact met ons op.