PVC is een van de meest praktische vloerbekleding die u kunt kiezen. Naast dat het 100% waterbestendig is, is het ook heel sterk. En misschien wel het beste voordeel: het is erg gemakkelijk schoon te houden. Daarnaast is het verkrijgbaar in veel verschillende motieven en structuren. Een goede keuze dus!

Onderhoud PVC vloeren

Om uw PVC vloer lang mee te laten gaan, is goed onderhoud belangrijk. Daarom delen we graag een aantal tips over hoe u dit het beste kunt doen. Zo ziet uw vloer er straks weer als nieuw uit!

Reinigen

Voor het regelmatig verwijderen van stof en/of los vuil is het handig om een stofwisser te gebruiken. U kunt de vloer daarnaast ook af en toe reinigen met een (licht) vochtige mop.

Onderhoud

Als uw vloer na een tijdje intensief gebruikt te zijn wat meer onderhoud kan gebruiken, kunt u de vloer onderhouden en reinigen in 5 stappen:

  • Schrob de vloer met een onderhoudsmiddel en een schrobborstel.
  • Neem het vuile water op met een waterzuiger of met een trekker en mop.
  • Mop de vloer nog een keer, maar dan alleen met schoon water.
  • Laat de vloer drogen.
  • Breng een onderhoudsmiddel aan met de mop.
  • Laat de vloer drogen.

Krassen voorkomen

Om krassen op de vloer te voorkomen, is het handig om onder de meubels viltjes of doppen te plaatsen, zodat er geen krassen kunnen ontstaan bij het verschuiven van de meubels.

onderhoud pvc vloeren

Hoe verwijder je vlekken van een PVC vloer?

Bij het verwijderen van vlekken is het belangrijk dat het zo snel mogelijk gebeurt. Probeer het altijd eerst op een stukje vloer dat onzichtbaar is. De meeste vlekken kunnen verwijderd worden met een droge doek, water of reinigingsmiddel. Let op: gebruik nooit sterke oplosmiddelen zoals thinner en aceton. Ook producten zoals soda kunt u beter vermijden.

Hulp nodig? De vloerspecialisten van Smits en Smits staan voor u klaar. Zij adviseren u graag en helpen u bij het kiezen van een PVC vloer die aansluit bij uw wensen. Ook kunnen zij u helpen bij het onderhoud van uw vloer. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.