Voor buitenzonwering biedt Smits&Smits voor elke situatie een passende oplossing. Wij bieden u een uitgebreide keuze aan zonneschermen, rolluiken en screens. Praktisch geeft het bescherming tegen zonlicht en houdt het de warmte buiten, maar door ons aanbod in dessins en kleuren kunt u zeker ook de gewenste uitstraling en sfeer creëren. Maar hoe kunt u uw screens het beste reinigen?

Met name onze screens van het kwaliteitsmerk Verano zijn populair. Om zo lang mogelijk te genieten van uw screens is het raadzaam deze goed te onderhouden en reinigen. In de showroom krijgen we regelmatig de vragen hoe vaak en op welke manier je de screens het beste kunt schoonmaken.

Wij adviseren om uw screen minimaal eenmaal per jaar te onderhouden en reinigen. Vaker is nodig indien de gebruiksfrequentie hoog is en uw screen regelmatig natregent. Om schimmelvlekken te voorkomen is het belangrijk dat u het doek niet voor een langere periode nat opgerold laat.

Reinigen screens stappenplan:

  1. Laat het doek helemaal naar beneden zakken
  2. Zorg dat de stroom van de screen af is
  3. Verwijder met een zachte borstel of stofzuiger het losse vuil (stof, takjes, blaadjes, etc)
  4. Poets met een zachte borstel en lauw water
  5. Gebruik geen schuurspons of hogedrukreiniger
  6. Maak geen gebruik van agressieve of chemische schoonmaakmiddelen
  7. Vermijd schoonmaken in de volle zon om vlekken te voorkomen
  8. Laat het doek na het reinigen goed drogen

Wanneer het doek te veel vervuild of zelfs beschadigd is, dan verwelkomen wij u graag om te kijken naar de mogelijkheden voor het vervangen van het doek. We staan bekend om onze persoonlijke aandacht, goede advies en deskundige montage. En natuurlijk komen we gratis inmeten.

Met buitenzonwering van Smits&Smits kiest u voor kwaliteit, gebruikscomfort en een prachtige uitstraling.
Bent u benieuwd naar ons uitgebreide assortiment? We zien u graag terug in onze showroom of neem direct contact met ons op voor een afspraak aan huis.