Dat gordijnen goed zijn in het tegenhouden van licht, is algemeen bekend. Maar er zijn zeker nog veel meer voordelen te benoemen. In dit blog de redenen waarom wij zo’n grote fan zijn van mooie gordijnenen de voordelen van gordijnen.

Er zijn heel veel verschillende soorten gordijnstoffen. Afhankelijk van de gekozen stof, kan een gordijn ook isolerend werken. Door de juiste stof te pakken, zorgt een gordijn ervoor dat in de winter de warmte binnen blijft. In de zomer houdt het gordijn het zonlicht tegen, waardoor de warmte minder snel het huis binnenkomt. Daarnaast hebben dikkere gordijnstoffen een geluidsreducerende werking. Zo blijft het binnenshuis altijd aangenaam, zonder dat geluid van buitenaf uw huis binnendringt. Ook heel handig bij een harde vloer (zoals laminaat, hout of plavuizen)!

voordelen van gordijnenMeerwaarde voor uw interieur
Naast die functionele werking van gordijnen kunnen het ook echte blikvangers zijn in een interieur. Goed uitgekozen gordijnen zijn beeldbepalend. Daarom kunt u in onze showroom kiezen uit duizenden verschillende stalen. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u wegwijs maken in deze enorme keuze. Zo is er altijd wel een gordijnstof te vinden die een meerwaarde creëert in uw interieur.
Maar met alleen de stof bent u er nog niet. Ook de plooi speelt een grote rol. Allereerst moet u kiezen wat voor plooi u wilt. Er zijn namelijk verschillende soorten plooien voor gordijnen. Het belang van een goede plooi wordt daarbij weleens vergeten. Maar de plooi bepaalt hoe het gordijn valt. Het maken van een plooi vergt vakmanschap, want elke stof vraagt om een andere aanpak. Wij maken al ruim 30 jaar gordijnen op maat in ons eigen atelier.

U leest het, gordijnen kunnen een belangrijke rol vervullen in uw interieur. Laat u verder inspireren in onze showroom!