Nieuws

 • Mooie plooien in uw gordijnen

  Regelmatig krijgen wij de vraag van nieuwe klanten: “Hoe kan het dat mijn huidige gordijnen niet meer zo mooi hangen als in het begin? En hoe zorgen jullie er voor dat de gordijnen die jullie leveren langer mooi blijven hangen?” Wij leggen het graag uit.

  Het begint al bij de kwaliteit van de stof. Is de stof soepel of stug? Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring en weten intussen waar we op moeten letten bij het selecteren van nieuwe stoffen. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk spanningen in de stof ontstaan. Niet alleen de kwaliteit van de stof speelt hierbij een rol, ook de manier waarop de zijzoom is gemaakt is van belang. En zelfs de onderzoom is van invloed.

  Aard van de confectie
  Elke stof heeft unieke eigenschappen. Het is belangrijk om de confectie op deze eigenschappen aan te passen. Doordat wij nieuwe gordijnen met de hand op maat maken in ons eigen atelier, kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. Wij produceren geen massawerk, elk gordijn krijgt de volledige aandacht. En als het gordijn klaar is, krijgt het nog de juiste nabehandeling, passend bij de gebruikte stof. Dit verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat het gordijn langer mooi blijft hangen. Ook meten wij gratis bij u in, zodat u zeker weet dat uw nieuwe gordijn perfect past.

  U leest het: als u weet waar u op moet letten, kunt u jarenlang plezier hebben van gordijnen die mooi hangen!

  Continue reading →
 • Actie van de maand

  Continue reading →
 • Smits&Smits is al ruim 30 jaar uw gordijnspecialist

  Gordijnen vormen de finishing touch van uw interieur. Goed gekozen gordijnen vormen een mooi accent of vervullen juist een ingetogen functie. Wat uw wensen ook zijn, Smits&Smits interieurstoffering is al ruim 30 jaar hét adres voor uw nieuwe gordijnen.

  Bij ons vindt u een bijzonder ruim assortiment gordijnstoffen. Wij voeren toonaangevende merken als Kobé, Artelux, ADO en De Ploeg, maar u heeft ook de keuze uit andere bekende merken. Altijd kunt u rekenen op de beste kwaliteit. In de loop der jaren hebben wij een uitgekiend aanbod samengesteld, waardoor we voor iedere wens en elk budget een mooie oplossing hebben.

  Service die verder gaat
  De juiste stof uitzoeken is uiteraard een belangrijke stap. Maar om van uw nieuwe gordijnen te kunnen genieten, moet er nog wel wat meer gebeuren. Gelukkig kunt u ook hierbij vertrouwen op onze service, die net een stapje verder gaat. Zo komen wij gratis bij u inmeten. Op die manier weet u zeker dat u nieuwe gordijnen perfect in uw interieur passen. Ook worden uw gordijnen op ambachtelijke wijze in ons eigen atelier op maat gemaakt, met de plooi die u wenst. Op die manier kunnen wij snelle levering met de beste kwaliteit garanderen.

  Nu zult u denken: al die service heeft vast een hoog prijskaartje. Dan nodigen wij u graag uit voor een positieve verrassing in onze showroom. Als u onze prijs hoort, gelooft u onze service niet!

  Continue reading →
 • Click, dryback, loose lay: hoe kiest u de juiste PVC-vloer?

  PVC-vloeren worden steeds populairder. Niet gek, want een PVC-vloer biedt veel voordelen. Ze zijn sterk, kraswerend en geluiddempend. Ook is vloerverwarming geen probleem. Maar er zijn intussen best wel wat soorten PVC-vloeren. Wat zijn de verschillen?

  Click
  Bij een click PVC-vloer worden de stroken in elkaar geklikt, net zoals bij laminaat of parket. Dergelijke vloeren zijn doorgaans iets dikker. De constructie van de stroken verschilt per merk. Een groot voordeel van een click PVC-vloer is dat de ondergrond meestal niet geëgaliseerd hoeft te worden. De stroken kunnen namelijk een oneffenheid van 2 millimeter makkelijk aan.

  Dryback
  Een dryback PVC-vloer wordt vastgelijmd. Dit zorgt voor een stevige vloer, die tegen een stootje kan. Ook is er hierdoor veel minder contactgeluid. De ondergrond moet echter egaal zijn. Vooraf egaliseren is dus een vereiste.

  Loose lay
  Loose lay is een mooie ontwikkeling in PVC-vloeren. De stroken zijn makkelijk op maat te maken en kunnen snel gelegd worden. Een speciale fixeerlijm zorgt ervoor dat de stroken niet verschuiven. Beschadigde stroken kunnen eenvoudig verwijderd worden, zodat u altijd een mooie vloer heeft. Ook bij loose lay PVC-vloeren moet de ondergrond egaal zijn.

  Welke PVC-vloer in uw geval de beste is, is afhankelijk van meerdere factoren. Kom naar onze showroom of stuur ons een berichtje. Wij adviseren u graag!

  Continue reading →
 • dib blinds, oogverblindend mooi

  We hebben ze al een tijdje in ons assortiment, de houten jaloezieën van het jonge Nederlandse merk dib blinds. De producten van dib blinds kenmerken zich door een goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Vooral de bamboe jaloezieën zijn zeer populair. En dat is niet zonder reden…

  Bamboe is van nature zeer sterk. Door de unieke eigenschappen van bamboe is dib blinds in staat om de jaloezieën van dit fraaie materiaal zeer dun te maken. Gecombineerd met het subtiele reliëf van bamboe geeft dit de jaloezieën een moderne en chique uitstraling.

  Oneindig veel combinaties
  De bamboe jaloezieën van dib blinds passen in elk interieur. De jaloezieën zijn te verkrijgen in 11 verschillende kleuren. Elke kleur is verkrijgbaar in drie breedtes (35, 50 en 65 mm). Normaal worden de jaloezieën uitgevoerd met ladderkoord, maar het geheel is tevens te combineren met 28 verschillende ladderbanden. Welke combinatie u ook kiest, elke dib blinds wordt netjes afgewerkt met een koof, voorzien van afdeklatjes in hetzelfde materiaal als de jaloezieën. Zo ontstaat een strak geheel met een natuurlijke uitstraling.

  Makkelijk te onderhouden
  Houten jaloezieën van dib blinds zien er niet alleen heel fraai uit, ze zijn ook bijzonder onderhoudsvriendelijk. Zo nu en dan afnemen met een Swiffer of een vochtige doek is voldoende. Op die manier kunt u jarenlang genieten van uw mooie houten jaloezieën!

  Continue reading →
 • Gordijnen in de plooi

  Als u op zoek bent naar nieuwe gordijnen, heeft u veel keuzes te maken. Moet uw nieuwe gordijn lichtdicht of doorschijnend zijn? Hoe lang moeten ze worden? Welke kleur wilt u? En wat voor stof? En heeft u al nagedacht over de plooi?

  Een belangrijk deel van het aanzicht van uw nieuwe gordijnen wordt bepaald door de plooien. De plooi bepaalt hoe de stof valt en dit werkt door over de gehele hoogte van het gordijn. Ook bepaalt de plooi hoe dik het pakket wordt bij een geopend gordijn. Maar welke plooien zijn er?

  Enkele plooi
  Een enkele plooi kan mooi zijn bij een wat korter gordijn. Gordijnen met een enkele plooi vormen het kleinste pakket aan de zijkant van het raam, als het gordijn geopend is. Maar bij gordijnen hoger dan 2 meter valt een enkele plooi minder mooi. De strakke, eenvoudige uitstraling past prima in bijvoorbeeld een slaapkamer.

  Dubbele plooi
  De dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd, zorgt voor een voller aanzicht. Logisch, want er wordt ook meer stof gebruikt. Het pakket is daardoor vanzelfsprekend ook wat dikker. De luxere uitstraling maakt dit type plooi geschikt voor in de woonkamer.

  Triple plooi
  De triple of driedubbele plooi gaat nog een stapje verder dan de dubbele plooi. Gordijnen met een triple plooi vallen mooi ruim en hebben veel volume. Deze plooi wordt vaak gebruikt bij soepelvallende, dunnere stoffen.

  Retourplooi (enkel, dubbel en triple)
  Ook een retourplooi geeft het gordijn meer body en zorgt voor een luxe uitstraling. Een gordijn met een retourplooi moet onder de rail geplaatst worden. In het midden van de tussenruimte        wordt namelijk aan de achterkant een extra plooi aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de tussenruimte naar achteren gaat. De enkele of dubbele plooi blijft wel aan de voorzijde. Gordijnen met een retourplooi hebben een mooie plooival.

  Wave plooi
  De naam zegt het al: gordijnen met een wave plooi hangen als een golf onder de rail. Het wordt vaak gebruikt om stugge gordijnstoffen toch strak te kunnen confectioneren. Om een wave plooi te kunnen maken, moet er gebruik worden gemaakt van speciale runners, gordijnband en gordijnhaken. Het pakket bij een open gordijn is vrij dik.

  Platte plooi
  Bij vitrages die niet geopend hoeven te worden, passen we nog weleens een platte plooi toe. Het gordijn valt strak en heeft weinig ruimte nodig.

  In ons eigen atelier kunnen wij uiteraard alle bovenstaande plooien in uw nieuwe gordijnen maken. Dit doen wij zoals altijd op ambachtelijke wijze en met persoonlijke aandacht. Wij adviseren u graag in onze showroom!

   

  Continue reading →
 • Het juiste onderhoud van uw harde vloer

  Een harde vloer van bijvoorbeeld PVC, vinyl, laminaat of marmoleum is nagenoeg onderhoudsvrij. Toch zult u zo nu en dan wat onderhoud moeten plegen. Maar hoe doet u dat? Wij leggen het u in dit blog uit.

  U kunt jarenlang plezier hebben van uw harde vloer. Maar dan moet u vooral de toplaag, ook wel beschermlaag, goed behandelen. Deze bovenste laag is blank en van hard materiaal (polyurethaan) gemaakt. Het zorgt voor de slijtvaste eigenschappen van de PVC, vinyl, marmoleum of laminaatvloer. Toch kan het gebeuren dat er kleine krasjes in deze toplaag ontstaan. Ook wordt de toplaag vuil en vettig. Periodiek onderhoud is daarom noodzakelijk. Daarvoor dient u dan wel speciaal onderhoudsmiddel te gebruiken! Wij verkopen bijvoorbeeld Forbo Monel en Metroflor Metroclean. De laatste heeft als voordeel dat het is samengesteld op basis van natuurlijke zepen en daardoor zeer milieuvriendelijk is. Bij beide middelen maakt u eerst de vloer met een stofwisser stofvrij. Vervolgens mengt u het schoonmaakmiddel met de juiste hoeveelheid water en reinigt u de vloer met een mop. U hoeft de vloer niet met water na te dweilen. Het reinigingsmiddel maakt de toplaag vetvrij en vult kleine krasjes op. Er ontstaat een film die ervoor zorgt dat vuil minder goed kan aanhechten en het uiterlijk van de vloer langer behouden blijft. Tussen de periodieke onderhoudsbeurten hoeft u de vloer alleen maar stofvrij te houden met een stofwisser.

  U leest het: als u de toplaag van uw harde vloer in goede conditie houdt, geniet u nog jarenlang van uw mooie vloer!

  Benieuwd naar ons assortiment vloeren? Klik hier!

  therdex

  Continue reading →
 • PVC-vloeren: hoe kiest u de beste kwaliteit?

  PVC-vloeren winnen aan populariteit. Geen wonder, want het zijn prima alternatieven voor een laminaatvloer of houten vloer. Onderhoudsvriendelijk, strak en slijtvast. Maar het is belangrijk om goed op de kwaliteit te letten. Want er zit veel verschil in het aanbod. Hoe herkent u een kwalitatief goede PVC-vloer?

  Een belangrijke graadmeter om de kwaliteit van een PVC-vloer te bepalen, is de dikte van de toplaag, ook wel beschermlaag genoemd. Deze varieert van 0,3 tot 0,7 millimeter, de meest voorkomende diktes zijn 0,4 en 0,55 millimeter. Hoe dikker deze laag, hoe slijtvaster de vloer. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden voor het beoogde gebruik van de nieuwe PVC-vloer. In een woonkamer kiest u beter voor een iets dikkere beschermlaag dan in bijvoorbeeld een slaapkamer.

  Slecht voor de gezondheid
  Een ander groot verschil zit in de constructie van de PVC-vloerdelen. Goedkopere vloeren worden doorgaans gemaakt van PVC-poeder. Er zijn veel weekmakers nodig om dit poeder te kunnen verwerken tot vloerdelen. Ook komen er in de loop der jaren kleine poederdeeltjes vrij, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Vooral voor huizen met kinderen en huisdieren raden wij dergelijke vloeren af.

  Een alternatief zijn PVC-vloeren die van vast PVC zijn gemaakt. Bij de productie van deze vloeren zijn geen schadelijke weekmakers gebruikt en er komen ook geen stofdeeltjes vrij tijdens het gebruik. Het zijn daarom kind- en diervriendelijke vloeren.

  Krimpen en uitzetten
  Dat een houten vloer na verloop van tijd kan gaan werken, dat is algemeen bekend. Maar ook PVC-vloeren kunnen krimpen en uitzetten onder invloed van temperatuur en vochtigheid. Dit zien we voornamelijk bij PVC-vloeren van slechtere kwaliteit. Als u kiest voor een PVC-vloer van hogere kwaliteit, zal het werken van de vloer tot een minimum beperkt blijven.

  Bij Smits&Smits vindt u een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige PVC-vloeren. Wij hebben ruim 30 jaar ervaring en hebben in de loop der jaren een uitgekiend assortiment samengesteld. Zoals u van ons gewend bent, kunnen wij u ook op het gebied van PVC-vloeren geheel ontzorgen. Van vrijblijvend advies bij u thuis of in onze showroom tot het vakkundig leggen van uw nieuwe vloer.

  Bent u op zoek naar een nieuwe PVC-vloer van hoge kwaliteit? Laat u verrassen door ons aanbod. Wij adviseren u graag in onze showroom!

  Benieuwd naar ons assortiment vloeren? Klik hier!

  therdex

  Continue reading →
 • Vouwgordijnen kopen, waar moet u op letten?

  Bent u op zoek naar nieuwe vouwgordijnen? Dan mag een bezoek aan Smits&Smits interieurstoffering zeker niet ontbreken. Wij hebben al meer dan 30 jaar ervaring met interieurstoffering en kunnen u van het beste advies voorzien. Maar waar moet u op letten bij het kopen van vouwgordijnen?

  Er zijn veel leveranciers van vouwgordijnen en de prijzen lopen sterk uiteen. Een goed vouwgordijn herkent u aan de kwaliteit van de gebruikte materialen. Bij ons bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Dit ziet u bijvoorbeeld terug in de baleinen (die zijn van 8 mm rond aluminium) of de kettingen (geheel van metaal) die wij gebruiken. Ook de componenten in de rest van het systeem zijn van groot belang. Vaak wordt daarop bezuinigd, waardoor een vouwgordijn binnen afzienbare tijd niet meer goed functioneert. Door onze jarenlange ervaring weten wij waar we op moeten letten en we laten u dit graag zien.

  Eigen atelier
  Dit oog voor detail gaat nog verder. Onze vouwgordijnen worden namelijk nog op ambachtelijke wijze in ons eigen atelier voor u op maat gemaakt. Dit betekent dat het volledige vouwgordijn door één persoon met de hand wordt vervaardigd. Door deze persoonlijke aandacht bent u verzekerd van de beste kwaliteit én een korte levertijd.

  Gratis inmeten, advies en montage
  Standaard is onze welbekende service. Wij nemen uitgebreid de tijd om u te adviseren en laten u graag alle mogelijkheden zien. In onze showroom óf bij u thuis. Het begint bij het uitzoeken van de juiste stof. Daarin zijn de mogelijkheden eindeloos. We hebben tegenwoordig zelfs vloeistofafstotende stof! Als u de gewenste stof heeft gevonden, komen wij uw nieuwe vouwgordijn gratis bij u inmeten. En als ons atelier uw nieuwe vouwgordijn klaar heeft, komen wij het ook gratis bij u monteren. Dat is de service van Smits&Smits!

  Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden en wilt u graag wat stoffen bekijken en voelen? Maak dan direct een vrijblijvende afspraak en laat u verrassen!

  Continue reading →
 • Duurzame PVC-vloeren van Therdex

  Bent u op zoek naar een nieuwe PVC-vloer? Dan moet u ook zeker eens kijken naar de vloeren van de Therdex. Deze fraaie vloeren combineren de sfeer van hout met de voordelen van PVC. En dat doen ze op een duurzame manier.

  PVC is een verstandige keuze voor een nieuwe vloer. Een goede PVC-vloer is bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Maar in tegenstelling tot een houten vloer, is een PVC-vloer vrijwel onverwoestbaar en vele malen makkelijker te onderhouden. In de wereld van de PVC-vloeren zit er een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende merken. Wij verkopen vloeren van onder andere het topmerk Therdex. Dit merk onderscheidt zich sterk van de andere merken door de unieke samenstelling van hun PVC-vloeren. Zij gebruiken namelijk bio weekmakers voor de productie van hun vloeren. Hierdoor zijn de PVC-vloeren van Therdex op alle fronten een duurzame keuze.

  Benieuwd naar de collecties van Therdex? Bekijk ze op hun website of laat u verrassen in onze showroom!

  therdex-pvcvloeren

  Continue reading →